Suroviny

 

cukr moučka a vanilkový cukr na obalení rohlíčků

Pšeničná mouka
hladká světlá

Postup

1) V míse smícháme hladkou Kojetínskou mouku, vlašské ořechy, cukr a máslo, vše řádně prohněteme.

2) Vzniklé těsto necháme do druhého dne odležet v lednici.

3) Pak přichází čas vytvarovat jednotlivé rohlíčky. Můžeme to udělat ručně nebo si práci usnadnit pomocí mlýnku a nástavce k tomu určeného či za využití silikonové formy.

4) Předehřejeme si troubu na 140 °C, rohlíčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova (zhruba 5–10 minut).

5) Smícháme moučkový cukr s trochou toho vanilkového (případně rovnou s vanilkou) a ještě horké rohlíčky v něm obalíme (cukr tak lépe přilne k jejich povrchu).

6) Necháme vychladnout a mlsáme, nebo uchováme v uzavřené krabičce na později. Do krabičky můžeme přidat omytou (ideálně chemicky neošetřenou) citronovou nebo pomerančovou kůru, díky níž rohlíčky změknou a budou ještě příjemněji vonět.

Podobné recepty

Jogurtové langoše

Zkuste do těsta přimíchat jogurt a už langoše nikdy nebudete připravovat jinak! Vyzkoušet můžete také veganskou verzi.

Bramborové šulánky s mákem

Jako od babičky! Uvařte si šulánky s mákem a zavzpomínejte na krásu dětských let.

Blumový koláč z jogurtového těsta

Bez práce možná nejsou koláče, ale ony za tu práci stojí!

Quiche aneb slaný koláč

Píšeme „quiche“, čteme „kyš“ a říkáme si „kéž“ – kéž by bylo tohoto slaného francouzského koláče ještě více!

Lívance ze zakysané smetany a podmáslí

Lívance – stačí vyslovit a už se sbíhají sliny. A co teprve, až si je sami připravíte!

Makovec s citronovou polevou

Makovec, který se vám rozplyne na jazyku.

Kde koupíte
naši mouku

Máma mele maso, my meleme mouku. A až ji nameleme, pošleme ji k vám – do následujících obchodů.
Coop Jednota Vsetín COOP Jednota spotřební družstvo v Uherském Ostrohu COOP družstvo Havlíčkův Brod Potraviny Enapo LUKO Holešov YARO Uherský Ostroh  Rojal GASTRO Louny Wastex Vrtal KBJ Velkoobchody Pekárna RACEK