Suroviny
- 280 g hladké Kojetínské mouky
- 100 g namletých vlašských ořechů
- 70 g moučkového cukru
- 210 g másla
cukr moučka a vanilkový cukr na obalení rohlíčků
Postup
1) V míse smícháme hladkou Kojetínskou mouku, vlašské ořechy, cukr a máslo, vše řádně prohněteme.
2) Vzniklé těsto necháme do druhého dne odležet v lednici.
3) Pak přichází čas vytvarovat jednotlivé rohlíčky. Můžeme to udělat ručně nebo si práci usnadnit pomocí mlýnku a nástavce k tomu určeného či za využití silikonové formy.
4) Předehřejeme si troubu na 140 °C, rohlíčky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme dozlatova (zhruba 5–10 minut).
5) Smícháme moučkový cukr s trochou toho vanilkového (případně rovnou s vanilkou) a ještě horké rohlíčky v něm obalíme (cukr tak lépe přilne k jejich povrchu).
6) Necháme vychladnout a mlsáme, nebo uchováme v uzavřené krabičce na později. Do krabičky můžeme přidat omytou (ideálně chemicky neošetřenou) citronovou nebo pomerančovou kůru, díky níž rohlíčky změknou a budou ještě příjemněji vonět.